• +90 (312) 426 17 04Fax Numaramız
  • +90 (312) 426 16 97Telefon Numaramız
  • order@order.org.trE-Posta Adresimiz

1. TOTBID ve TIBBİ SEKTÖR ÇALIŞTAYI

1. TOTBID ve TIBBİ SEKTÖR ÇALIŞTAYI 11 Temmuz 2018 tarihinde eklendi.

1. TOTBID ve TIBBİ SEKTÖR ÇALIŞTAYI

I.TOTBİD ve Tıbbi Sektör Çalıştayı 6 Temmuz 2018 tarihinde Crowne Plaza Otel Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Türk Ortopedi Hekimlerinin çatı oluşumu olan TOTBİD ( Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği ) ile ORDER (ORTOPEDİ VE OMURGA CERRAHİSİ TIBBİ MALZEME İMALATÇILARI, İTHALATÇILARI VE İHRACATÇILARI DERNEĞİ) tarafından organize edilen ve sektörde yer alan tüm hekim dernekleri ile Tıbbi Cihaz alanında faaliyet gösteren SEİS, TÜMDEF, ARTED, SADER, TÜDER, MASSİAD STK yetkilileri ve   TOTBİD ve şemsiyesi altında yer alan 17 dernek temsilcisinin de katıldığı I. TOTBİD ve TIBBİ SEKTÖR ÇALIŞTAYI 6 Temmuz 2018 tarihinde Ankara Crowne Plaza Otel`de gerçekleştirilmiştir.

Türk insanının kaliteli sağlık hizmetine erişiminin temel amaç olduğu hususu tüm taraflarca teyit edilmiştir. Bu amacın gerçekleştirilmesine yönelik olarak, 2010 yılından bu yana aynı fiyatlarla hizmet veren bir çoğu kapanan Medikal firmaların sorunlarının çözümünün önemi vurgulanmış, Ortopedi hekimlerinin kongre ve bilimsel organizasyonlarının daha etkin ve verimli icrası için yapılabilecekler tartışılmış, Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu otoritelerinin sektörü denetlemesine yönelik yapılabilecekler değerlendirilmiş ve son olarak sektörün etik kurallarının etkin şekilde  uygulanması gerekliliği kararlılıkla vurgulanmıştır.

İlerleyen yıllarda  gelenek olarak bu kabil organizasyonların devam etmesi kararı alınarak çalıştay sonuçlarının kamu ve özel tüm paydaşlara iletilmesine karar verilmiştir.